Adatgyűjtés

adatgyujtes_uj

Vállalatunk egészségügyi tényadatok gyűjtésével és automatizált elektronikus továbbításával Magyarország legnagyobb magánkézben lévő egészségügyi adatbázisát kezeli, mely 180 millió gyógyszerfelírási adatot tartalmaz.

A háziorvosoktól gyűjtött részletes és historikus vényfelírási adatok elektronikus úton, a háziorvos szoftvergyártó és üzemeltető cégének közreműködésével, real-time kerülnek feldolgozásra, míg a szakorvosi rendelésekről származó vényfelírási, gyógyszerjavaslati és egyéb ambuláns ellátási (pl. szűrés) rekordokat - kiegészítve az intézmények betegforgalmi jelentéseivel, valamint a terápiás és ellátási információkkal - havi gyakorisággal elemezzük.

Az adatbázis mérete és pontossága, a gyűjtött adatok objektivitása, reprodukálhatósága, és standardizáltsága lehetővé teszi, hogy országos reprezentatív elemzéseket végezzünk betegségekről és gyógyszeres kezelésekről egyaránt.

FELHASZNÁLHATÓSÁG

Nyers adatok

Előre definiált kritériumok (piac, hatóanyag, idő intervallum, szakterület, régió) alapján a hozzánk beérkező adatok nyers, rendszerezett formában megvásárolhatók.  Ez esetben az alapvető szűrési és tisztítási folyamatok elvégzését vállaljuk.

Adatlekérdezés

Az adatbázis az általunk fejlesztett lekérdező program segítségével egyszerűen és gyorsan áttekinthetővé válik. A folyamatosan frissülő adatbázis minimum 1 évre történő megvásárlásával a lekérdező szoftver térítésmentesen áll partnereink rendelkezésére.

Riportolás

Cégünk vállalja időközönkénti riportok elkészítését. Ez minden esetben a megbízó által meghatározott rendszerességgel és kritériumok alapján kerül ügyfeleinkhez prezentálásra alkalmas formában.

ADATVÉDELEM

Cégünk nagy hangsúlyt fektet az adatvédelmi jogszabályok teljes körű betartására. Semmilyen körülmények között nem gyűjtünk olyan személyes adatot, amelynek birtokosa írásban nem járul hozzá.

Mindezek garantálják a kölcsönös bizalomra épülő partnerség jogszabályi alapjait.

Nem egészségügyi témájú elemzéseknél számos egyéb adatforrást használunk. Ilyenek például:

  • KSH
  • POI
  • Szociodemográfia adatok
  • Cégnyilvántartás, stb.